Muses


A causa de la tendència cultural que reps, sigui familiar, social i/o del cinema, les novel·les i fins i tot, des de la religió –en el meu cas, va ser la catòlica-, des de petit somies que trobaràs THE ONE i passaràs la resta de la vida amb aquesta persona.
 
Quan arribes a l’edat adulta i -com em deien a la Facultat d’Informàtica- a sobre ets perepunyetes en triar, no trobes l’amor i amb qui fer un projecte de parella. Passen els anys, vas aprenent a cops que l’amor no és el romàntic, però llavors què?
 
I el 15 de desembre del 2005, apareix la resposta accidentalment amb qui vaig anomenar per primer cop: musa. La primera persona que va fer un trencament en la meva vida, en la meva forma de pensar i amb qui ens vam ajudar mútuament, a avançar.
 
I a partir llavors, vaig trobar les muses diverses, on cada una d’ella m’aportava una part d’aquella companya que havia desitjat de petit, i descobria quelcom que és més fort que l’amor romàntic, que el de la parella, que el de compromís per raons de diners, sexe o altre interès que et pot cercar fer una “S.L.” (ajuntar-te, viure junts, casar-te, formar una família…) amb alguna persona: l’amor incondicional.
 
Si es relaciona directament amb la creativitat, pots trobar, per separat o reunides, la definició de les nou muses gregues, ja que he tingut la sort de trobar-les durant la meva curta vida:
 
– Cal·líope – Musa de la poesia èpica, actualment en ple fervor.
– Clio – Musa de la història, em va tocar de jove.
– Èrato – Musa de la poesia lírica, recentment i en diferents moments de la vida, quan et trobes que has de reflectir els sentiments fora de tu mateix.
– Euterpe – Musa de la música, tocat sempre per l’harmonia, em va quedar a la pell entre la pre-adolescència i l’adolescència.
– Melpòmene – Musa de la tragèdia. Des de l’adolescència fins ara, m’ha perseguit i inspirat.
– Polímnia – Musa dels himnes i la geometria, crec que encara no l’he viscut.
– Talia – Musa de la comèdia. Han anat juntes amb la tragèdia.
– Terpsícore – Musa de la dansa. Em va tocar en serio als trenta i tants, però recordo que alguna ja va arribar als 17 anys.
– Urània – Musa de l’astronomia. Només a l’adolescència, va marxar i no va tornar en aquesta forma.
 
Tot això ho vaig tenir de nen-adolescent, sense saber-ho, i potser fins la meitat dels vint anys, però llavors va venir un buit pel que fa la creativitat artística que vaig “malgastar” per altres bandes en un creixement professional que va durar fins als 31 anys, quan va aparèixer la primera musa que vaig saber reconèixer con a tal.
 
Però a part de la creativitat en estat pur, una musa té una força que fa que:
 
– Et vulguis superar a tu mateix i fins i tot canviar a millor.
– Tinguis idees que tu sol no haguessis arribat mai.
– Tiris endavant aquestes idees.
– Il·lumini la teva creativitat artística.
– Alimenti l’amor incondicional.
– Valoris la bellesa com a tal i en el cas de la bellesa física humana, sense necessitat del component sexual.
– T’embarquis a aventures que mai t’haguessis imaginat.
– Vegis el món d’altra manera que no és la teva fins llavors.
– A vegades, et treguin del pou, o et faci veure com sortir-ne, en que t’hi has posat tot sol.
– Vulguis correspondre amb tot l’anterior quan elles ho necessitin també.
– I finalment, elles, les autèntiques muses et fan adonar que la principal font, la força i l’energia de tot rau en un mateix, i saps que amb elles sumes i/o acceleres el procés, però ja jo tenies a dins, només has de fer que despertar-ho.
 
I això no és en una sola direcció, ja que una part molt o la més important, és que tu et converteixis en el seu muso, en el que estàs allà quan et necessiten, fins i tot -com més d’un cop ha passat- arribar a fer 7.000 km per a aquella persona. Això, aporta molt de benefici emocional, sentimental i de plenitud, també moltes aventures, experiències, i viatges; sentir-se estimat, complagut, i poder estimar i complaure, que és la base de l’amor incondicional: donar-se a la persona sense esperar res a canvi. Sense condicions. Sembla difícil, a vegades l’ego -i el que t’ha influenciat la societat- et traeix, però es va agafant practica amb el temps.
 
I he tingut sort, sobretot en el sexe contrari, de donar i ser correspost, on el teu cor és gran i hi poden cabre diverses persones. I t’aporta molt, ja que a part de no limitar-te a una persona on tu ho dónes tot, també reps de cada una el que pot donar-te (i no, no sempre és sexe ni cal que ho sigui, però sé que això costa d’entendre…). També hi ha muses en homes i animals, però com diu el Woody Allen, que podrien ser les meves pròpies paraules: “Prefereixo la companyia de dones, i no ho dic de broma. Estic envoltat de dones. (…) Em trobo en companyia femenina tot el temps. Em sento molt a gust amb les dones. No em sento incòmode amb els homes, però em sento més relaxat amb les dones. (…) La meva tendència natural és gravitar cap a la companyia de dones.”
 
I fins i tot, he trobat la Musa-One, qui ho tenia tot, la qual m’ha transformat a un punt que hagués trigat molts més anys a arribar, fent-me superar la crisi dels quaranta. I crec que a ella, també li he aportat allò que necessitava per accelerar la seva part. Com en el cas del 2005, aquest cop en el 2018, l’univers va conspirar perquè ens trobéssim quan ens feia falta, i com altres muses d’abans i del futur, s’ha convertit en una companya de viatge molt de temps.
 
Al final, les muses és això. Aquelles companyes de viatge amb qui us acompanyeu en el camí que aquell moment toca fer junts. I ep! Pot ser que això sigui tota una vida i de forma completa, hi ha casos, però no ho fem amor romàntic, simplement que el camí compartit ha estat molt llarg i com deia Carlos Ruiz Zafón ha estat una: Nation of Two. La duració -si té sentit, no la forcem si no en té- es treballa amb amor incondicional, intel·ligència emocional i, afegeixo, molt i molt important: LA COMUNICACIÓ.
 
Morenita, amoret, melona, peque, jeilo, formosa, marmoteta, etc… he tingut molta sort de trobar-vos i Déu-Guionista-Univers faci que podem compartir els nostres camins mooooolt de temps.
 

The look of love is in your eyes
A look your smile can’t disguise.

 

< >