Lliure Pensador


Fa temps que pensava que en aquest web hi faltava quelcom que digues la meva part de filòsof aquí, en el que faig, que ve d’allò d’estar tot el dia donant-li voltes a tot , i també que la filosofia històrica ha estat sempre present .
 
Quina és la meva filosofia? Estaria llarg ficar-ho aquí, per això estic en el llarg procés de fer un o dos llibres . La base està en allò clàssic de “només sé que no se res” (Sòcrates) i en dubtar de tot però cogito, ergo sum (Descartes).
 
Seguint això, el meu objectiu filosòfic és pragmàtic. A part d’entendre per què estem aquí, cercar el sentit a una vida efímera i al nostre pas per la terra com un minúscul gra de sorra d’un immens univers (Pale Blue Dot), mirar de fer -amb un arguments de lliure pensament, de no imposar res, i no donar cap veritat com bona ni cap mentira com a veritat- un món millor per la resta:
 

    • La persona espiritual, lluny de les religions, en que som i que fem en el flux de l’Univers.

 

    • La persona com a animal polític i desfer les teories imposades de dretes i esquerres, que ja són, per mi, caduques.

 

    • La persona com a animal corrupte, com a fer que la corrupció no ens atrapi i pensar de forma que allò que anomenem “diners”, i que ens esclavitzen bona part de la nostra vida, desapareguin i per tant, gran part de la corrupció. Lligar-ho amb la espiritualitat.

 

    • La persona com a animal social, que necessita de la interrelació amb les altres persones i que d’aquestes es forma el seu jo però saber dubtar del seu jo i del que ve donat per les institucions socials, a l’hora d’escollir entre el ser o no ser, i lligar-ho tot amb que estem connectats d’una forma, diga-li Univers o diga-li la Força.

 

    • I totes les causes que estan encara vives que venen del mateix: igualtat de raça, de gènere,… i en definitiva conservar la identitat d’un en la diversitat, i no imposar-ne cap sobre una altra. Què és la identitat? I la llibertat? Cal tenir una etiqueta?

 
Molts d’aquests temes toquen l’altra faceta meva en la psicologia però està clar que tenen punts on tocar-se, i com sabeu, qui em coneix: etiquetar, posar límits, posar les coses en calaixos… no va amb la meva forma de pensar.
 
Per fer quelcom, s’ha de trencar, i si vols canviar alguna cosa, com deia Einstein, no pots esperar res si fas el mateix.
 
Podeu veure alguns dels meus pensaments al meu racó.
 
I mentre, com deia aquell personatge de la sèrie d’El Tricicle “Dinamita”, interpretat per Lluís Marco:
 
 

Reflexionem-hi, si us plau, reflexionem-hi.


 

Photo by Carla.